Enric I. Canela

Avui ha pres possessió com a rector de la UB, Dídac Ramírez. A les 13 hores i 13 minuts ha signat l’acta. El conseller d’Economia en funcions de la Generalitat de Catalunya, Dr. Andreu Mas-Colell. Ha dirigit unes paraules als assistents el president del Consell Social, Salvador Alemany, el propi rector i el conseller Mas-Colell.

Del discurs del rector (que podeu llegir aquí) cal destaca la seva defensa al model educatiu català i a la nostra llengua amb les següents paraules:

Avui, deia, és un dia important, i simbòlic, però també és un dia reivindicatiu en defensa de la llengua i del model educatiu catalans. La UB ja s’ha anat sumant, i ho seguirà fent, a comunicats conjunts en pro d’aquesta defensa. Això no obsta perquè la meva primera declaració com a rector, en aquest acte, vulgui fer constar el meu rebuig al projecte de Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) en els termes actuals i demanar-ne la modificació, consensuada políticament, per tal que respecti absolutament el nostre model educatiu inclusiu i integrador.

L’altre aspecte a destacar és la manifestació del lideratge de la UB en el sistema universitari i el compromís per augmentar-lo.

I basant-se en això i fent referència al dur context econòmic que ens movem ha dit:

Però aquest lideratge també ens dóna força per reclamar de les administracions públiques la màxima prioritat: cal defensar decididament la universitat pública de qualitat que volem.

De cap manera el país, la societat, es pot permetre malbaratar la inversió acumulada per un estalvi excessiu. De cap manera podem deixar de caminar, ja que els costos de desmuntar la universitat pública s’arrossegarien durant moltes generacions.

Estic absolutament convençut que en aquest mandat Dídac Ramírez aconseguirà que la UB millori la seva dimensió i reconeixement internacionals alhora que la millora dins del propi sistema universitari català. Els temps són i seran difícils però guanyarem la batalla.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació