Enric I. Canela

A l’agost del 2008 escrivia Una proposta alternativa al Decret d’accés a la universitat. Deia que el sistema actual de Proves d’Accés a la Universitat és un mecanisme d’ordenació, però en cap cas té el nivell adequat ni els mecanismes que permetin adequar la qualificació final als estudis sol·licitats. Per a mi és relativament senzill, sense gaire canvis fer unes proves més eficaces per obtenir millors resultats a les universitats. Ara, aprofitant l’efecte colateral de la LOMCE, si s’arriba a aprovar pel que fa a la supressió d’aquestes provés, permetria fer-ho.

Sembla que la Generalitat està disposada a promoure una selectivitat catalana. Llegia que el Govern signarà demà al matí un acord amb els rectors de les 12 universitats catalanes – públiques i privades – per impulsar una “prova coordinada” d’accés a la universitat si finalment l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) elimina la selectivitat catalana. L’objectiu és preservar el sistema de coordinació universitari català i salvaguardar, al mateix temps, el català davant “l’agressió” que suposa la LOMCE, que substitueix la selectivitat per una revàlida al final del batxillerat i deixa que els centres dissenyin una prova d’accés pròpia.

Segons ha informat avui la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat, l’acord s’adoptarà durant la reunió de la Junta extraordinària del Consell Interuniversitari de Catalunya que presidirà el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació