Enric I. Canela

Cal destacar que la recerca és una prioritat del Govern i per això ens hem d’alegrar dins la tristesa que impera en el sistema per la situació de crisi.

Llegia que el Govern ha lliurat 248 ajuts FI-DGR a joves investigadors catalans i estrangers perquè treballin durant tres anys en universitats i centres de recerca de Catalunya, ha informat avui la Generalitat en un comunicat.

Els ajuts tenen un import global de 17,4 milions d’euros, la quantitat s’ha mantingut respecte a l’edició anterior perquè el Govern ho considera una línia de suport a la recerca estratègica per a la promoció i la captació de talent investigador a Catalunya .

Després del primer any d’ocupació, passen una avaluació i poden optar a dos anys més de treball amb l’objectiu de promoure també la qualitat de la recerca.

Per àmbits, es tracta de 62 contractes en ciències de la vida, 60 en enginyeria i arquitectura, 38 en humanitats, 31 en ciències, 33 en ciències socials i 24 en ciències mèdiques de la salut.

Aquests contractes també permetran la captació de talent exterior, ja que el 33% dels investigadors contractats provenen d’universitats estrangeres, com centres d’Alemanya, Colòmbia, Argentina, Xina, Índia, Mèxic, Croàcia, Estats Units i Etiòpia.

Dels estudiants espanyols, 68 són de la UB, 56 són de la UAB, 37 de la UPC, 23 de la UPF, 22 a la URV, 16 de la UdG, 12 UdL, 9 de la URL, 2 de la UIC i un de la UVic.

No sé com s’ha fet la distribució, però la UB en té poques si tenim en compte el seu volum.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació