Enric I. Canela

Avui ha estat una jornada intensa que abans d’anar a casa he acabat amb l’Acte de lliurament del Premis del Consell Social i de la Fundació Bosch i Gimpera. S’han lliurat, sota la presidència del rector i el president del Consell Social els premis José Maria Blecua i Ramon Margalef als millors articles derivats de tesis doctorals, corresponents als clàssics àmbits de Lletres i Ciències (amb Salut), en sentit ampli, i els premis Antoni Caparros al cas de transferència de recerca a l’empresa, i Senen Vilaró la millor empresa innovadora. Evidentment tots restringits a l’àmbit de la UB.

No pretenc fer una descripció de l’acte ni dels premis, per això ja teniu la notícia que he enllaçat. Si referir-me al premi Antoni Caparrós rebut pel Centre de Disseny i Optimització de Processos Materials (DIOPMA), adscrit al Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de la Facultat de Química de la UB. La seva transferència a l’empresa La Farga, una més d’una sèrie exitosa, va servir per aixecar l’empresa, en suspensió de pagament i convertir-la en líder mundial en l’àmbit de la recuperació del coure. No pretenc tampoc descriure amb detall la transferència, només fer notar que quan empresari i grup de recerca estableixen un diàleg i pensen junts la bona recerca que es fa a la UB pot convertir-se en un èxit empresarial.

Quan ens diuen que no transferim prou, tenen raó, però ens hem de preguntar si els interlocutors són vàlids, per ambdues bandes, i si es comuniquen adequadament. Jo estic convençut que si facilitem la relació personal els resultats serien esplèndids per al país.

Avui, mentre era allà, recordo com als més antics del grup i altres persones del mateix departament se les considerava contaminades perquè parlaven i es relacionaven amb l’empresa. Ara les coses no són així, sortosament. Com hem canviat!

Des d’aquí una felicitació als amics i guanyadors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació