Enric I. Canela

Una estudiant de Química de la UB es queixa del tancament entre el 24 de desembre i el 6 de gener de la Biblioteca de Física i Química. Diu que creu molt injust que les taxes universitàries hagin pujat un 60% i que a sobre els sostreguin serveis que ja tenien.

La UB publica una nota que diu el període de tancament de tots els CRAI biblioteques i unitats durant les vacances de Nadal, serà del 24 de desembre al 6 de gener (ambdós inclosos), excepte el CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa – Grau i el CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història que obriran del 2 al 5 de gener amb el seu horari habitual. Per altra banda, en període d’exàmens, el CRAI Biblioteca de Física i Química obrirà els dies 12-13; 19-20; 26-27 de gener i 2-3 de febrer, de 10 a 21 h.

La UB intenta facilitar al màxim l’estudi en biblioteques durant el període d’exàmens, però amb la necessitat de limitar la despesa a causa de la dramàtica caiguda d’ingressos ha d’estalviar d’on pugui i això també implica reduir alguns serveis. Cal triar entre acomiadar persones o reduir serveis, duríssima situació.

Té raó l’estudiant que es queixa. Els estudiants durant aquests dies no només demanen un lloc d’estudi, que sí se’ls facilita, demanen accedir als llibres de les seves carreres. A un estudiant de Química no li serveix una biblioteca d’Economia i Empresa per fer un treball o estudiar una matèria quan requereix un llibre. El nou model docent demana fer treballs i els estudiants aprofiten aquests dies per fer-los. Es poden demanar en préstec, però n’hi ha pocs per a una demanda àmplia, és lògic, són de consulta.

No ens agrada gens aquesta situació. Què hi podem fer? Malauradament no hi podem fer més que desitjar que la situació econòmica millori i no calgui reduir serveis bàsics. Als professors i investigadors també ens resulta incòmode aquesta situació, però l’entenem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació