Enric I. Canela

Fa uns dies, el dia 19 de desembre, vaig tenir l’oportunitat de veure al programa del Canal 33 Valor afegit, el capítol Universitats i empresa: connexió necessària. Em va agradar.

Comença així: El ministre José Ignacio Wert no té només obert el front del català i la nova llei d’ensenyament. També té en peu de guerra els rectors de totes les universitats d’Espanya, a causa de les espectaculars retallades del pressupost. Ens hem passat els últims anys dient -i sentint- que s’ha de deixar l’economia del totxo i potenciar el coneixement, i, ara que ho estàvem aconseguint, es retalla en un 80% la inversió en el famós R+D+i.
Per què és tan important la Universitat per a les empreses i per a la nostra economia?
Cal dir que no es retalla un 80%, això és una errada dels rectors en redactar el manifest. Realment hi diu: que la disminució en despeses no financeres de R+D+i és del 13,9%, i que aquesta disminució representa un 80% de la disminució total.

Tot seguit va a casa meva, la UB, a veure un company, Albert Cirera. L’Albert explica com funciona la recerca aplicada i la transferència, a partir de la recerca bàsica. Més tard surt la directora de la Fundació Bosch i Gimpera, Carme Verdaguer. Després hi ha altres interessants intervencions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació