Enric I. Canela

Primer de tot Bon Any 2013. És un desig i un tòpic perquè les coses no ens vénen gaire de cara, però mirarem d’afrontar-ho tot amb optimisme i fent la feina el millor que sapiguem que és l’únic que podem fer: feina i optimisme.

He estat uns dies sense escriure. Dues raons, la principal és que poca cosa hi havia. Les notícies que em serveixen de referència són ben poques. La segona és que he fet tres coses: estar una mica més en família, corregir treballs dels estudiants, i dedicar-me a actualitzar el meu arbre genealògic que el tenia ben abandonat des de feia un parell d’anys. Ja he arribat en una branca a vuit generacions abans de la meva. La de Canela només a la sisena. La sorpresa ha estat que el meu retresavi (Bonaventura Canela), la meva retresàvia (Maria Àngela Reventós Milà) i els seus pares eren de Vilanova i al Geltrú. No ho sabia. El germà de la retresàvia, Cristòfol Reventós Milà és el que va anar a Cuba. Jo pensava que era el meu rebesavi, Josep Canela i Reventós.

Per acabar aquesta via hauré de cercar un llibre, “Historia de familias cubanes”, volum 2. No existeix a les biblioteques d’aquí. Es veu que hi ha pocs exemplars i estan a Amèrica.

Tot això m’ha deixat sense temps, perquè feina de la normal, n’he fet, i força.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació