Enric I. Canela

Dóna gust començar a publicar coses bones aquests 2013. A veure si hagi ens traiem de sobre els mals averanys.

Resulta que un equip d’investigadors del projecte HIVACAT, en el que participen investigadors de la UB, l’Hospital Clínic, l’Idibaps, l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, i també la Université Paris-VI Pierre-et-Marie-Curie i el Frederick National Laboratory for Cancer Research, direcció i màxim pes específic català, ha elaborat una vacuna terapèutica que obre la porta a poder aconseguir una eradicació de la sida i evitar que els pacients afectats pel VIH hagin de seguir un tractament antiretroviral de per vida. Amb la injecció de cèl·lules dendrítiques unides al virus del pacient inactivat per calor els investigadors han demostrat que es pot reduir fins a un 95% la càrrega viral del malalt, i per tant, permet un control temporal de la replicació del virus. Malauradament, la vacuna encara no garanteix una curació funcional de la malaltia i per això s’ha de seguir treballant per descobrir nous tractaments que combinats amb la vacuna, garanteixin aquesta curació.

Podeu llegir el treball publicat a la prestigiosa Science Translational Medicine.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació