Enric I. Canela

Anant ja a notícies més pròpies d’aquest, anava a escriure habituals, però no ho és, em referiré a una que m’ha fet arribar Josep Castells. He parlat alguna altra vegada de Josep Castells i IUCT. La darrera fou Phyture Biotech un nou projecte d’èxit on em referia a l’èxit de l’amic Salvador Garcia-Ruiz amb l’empresa que dóna nom al comentari.

A la notícia parlava d’InKemia IUCT group. Doncs bé, ara InKemia IUCT group ha estat admesa al mercat alternatiu borsari (MAB), la borsa per a pimes en creixement. El Peródico li dedicava una article (InKemia repta l’apocalipsi) on feia broma amb la data ja que era el dia que, mal llegint l’anunci de canvi de cicle maia, s’anunciava el fi del món. Diu el diari: Nascut ara fa 15 anys de la mà d’un grup d’investigadors, l’originari Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT) s’ha convertit en un grup que està dominat per la matriu, Inkemia, de la qual pengen tres divisions.

El fet de sortir a Borsa, en el mercat alternatiu (MAB) permetrà millorar la seva estratègia d’inversió en projectes de R+D+i en fer un salt important en la internacionalització, tot reforçant la capacitat d’inversió en joves empreses tecnològiques.

Com que no acostumen a arribar a al públic, us referencio els dos documents que es van lliurar a la premsa (nota de premsa i presentació).

Ja veieu, les coses van malament, però hi ha que treballen bé, en sectors on podem competir amb els millors. InKemia IUCT group és pioner a Europa i ara tenim a Catalunya la primera empresa cotitzada que la seva activitat i producte és la generació (a través de projectes de recerca i innovació, patents, know-how) i explotació del coneixement (a través de llicències de patents i kow-how, serveis tecnològics, contract research, transmissió de coneixement amb formació i difusió tècnica, programes competitius de recerca, consultoria tecnològica, creació de spin-off industrials, participació en joves empreses innovadores en les que puguem reforçar el seu projecte amb el nostre coneixement, …).

Està bé, no? Felicitats Josep Castells i col·laboradors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació