Humanitats digitals


Enric I. Canela

La Humanitats, la seva evolució i projecció, i la recerca en aquest àmbit em fan reflexionar bastant darrerament. De fet des que vaig ocupar el càrrec de director de l’Escola de Doctorat i he increment el temps dedicat a aquest tema per raó de ser ara vicerector de Política Científica. Penso en la qualitat de les Humanitats a la UB, el reconeixement internacional de molts dels nostre professorat d’aquest àmbit i, alhora la dificultat que hi ha per encaixar els models de valoració bibliomètrica i també la dificultat d’establir grups de recerca en aquests àmbits. En l’àmbit experimental, els grups, per raó del tipus de feina, són imprescindibles i normalment relativament grans. A les Humanitats les coses poden ser diferents.

Coincidint amb el nomenament de Laura Borràs com a directora general de la Institució de les Lletres Catalanes, dimecres en parlava (veure Laura Borràs nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes) han publicat a IL3 una entrevista que li van fer fa un parell d’anys a La Vanguardia.

El títol és Las humanidades serán digitales, o no seran. Aquesta entrevista m’ha servit per reflexionar una mica més. Jo defenso cada dia la interdisciplinarietat, però no ho sóc prou tot i que ho intento, i voldria ser-ho una mica més.

Encara que a l’entrevista només parla d’una part de les Humanitats, m`ha anat bé per adquirir més perspectiva. El recomano, així com una visita al Portal Hemeneia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació