Enric I. Canela

Juli Peretó és un científic, com jo professor de Bioquímica, ell a la Universitat de València. És alhora un defensor de la nostra llengua, cultura i drets nacionals. Políticament actiu. El conec de fa anys a través de la Societat catalana de Biologia

Avui contesta uns ítems a VilaWeb. N’agafo un relacionat amb la recerca. Diu Peretó

Quan es parla d’estructures d’estat sovint es fa referència a les carreteres, al TGV, a la hisenda pròpia…, però no es parla mai de l’estructura pròpia en l’àmbit de la recerca científica: una estructura independent i diferenciada de l’espanyola. El meu desig és doble en aquest cas: per una banda, que el govern de Catalunya preserve aquesta estructura de recerca pròpia, que ha donat tan bons resultats i ha esdevingut una referència internacional i un pol d’atracció de talent al sud d’Europa. La segona part del desig és que el País Valencià copie de manera correcta aquest model i comence a espolsar-se l’estructura funcionarial escleròtica, per fer un pas endavant en la recerca científica. Aquest segon desig també és possible, però, de moment, molt poc probable. Tant de bo la primera part sí que ho siga, de probable.

Per a vosaltres la reflexió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació