La nova UPC


Enric I. Canela

Avui La Vanguardia publica La UPC prepara un dràstic pla de viabilitat. Fa uns dies escrivia Plans de la UPC per reduir el dèficit acumulat on parlava de la “refundació” d’aquesta universitat.

L’article d’avui descriu algunes de les coses en les que està treballant l’equip de direcció de la UPC per aconseguir equilibrar els seus comptes, 100 milions de dèficit acumulat en un context en el que la Generalitat està reduint les aportacions a les universitats.

Les propostes passen per fusionar centres i departaments per reduir el cost gràcies a les economies d’escala, eliminar algunes titulacions amb pocs estudiants i eliminar duplicitats, racionalitzar l’oferta dels diferents campus i potser vendre, encara que no ho diu clarament, patrimoni.

Paral·lelament preparen un nou model de finançament més adequat a les seves necessitats per tal de negociar amb la Generalitat. Malauradament això implicarà la reducció de personal ja que sense això no es reduirà la despesa de manera substancial.

Una resposta a “La nova UPC”

  1. […] s’ofega. Parla dels problemes de la UPC als que em referia l’altre dia (veure La nova UPC) amb 100 milions de dèficit. A més parla també dels problemes del Parc Científic de Barcelona, […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació