Enric I. Canela

La lògica difusa em fascina. No tinc més que algunes idees, no en sé, però m’atrau. Vivim en la incertesa i la incertesa d’avui és més gran que la d’ahir. L’acceleració que regeix el canvi en la vida actual fa que la inseguretat de les nostres decisions sigui cada dia més gran.

Els humans prenem decisions d’acord amb la lògica difusa. Doncs bé, l’enginyer electrònic Lotfi A. Zadeh (Bakú-Azerbaidjan, 1921) ha guanyat la cinquena edició del Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement en la categoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per la invenció i el desenvolupament de la lògica difusa.

Segons els responsables del premi, aquesta contribució revolucionària ha fet possible que les màquines treballin amb conceptes imprecisos, com fan els humans, i aconsegueixin resultats més eficients i adequats a la realitat. Només al Japó i EUA la lògica difusa ha generat més de 50.000 patents en els últimes cinc dècades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació