Enric I. Canela

Avui l’Edifici Històric de la UB ha acollit una reunió del Consorci d’Estudis Avançats de Barcelona (CASB), en el qual participen vuit de les universitats nord-americanes més reconegudes, juntament amb les catalanes UB, UPF, UAB i UPC, amb l’objectiu de promoure l’intercanvi d’estudiants i investigadors. Les universitats dels Estats Units que integren el consorci són les de Brown, Chicago, Northwestern, Stanford, Colúmbia, Cornell, Harvard i Princeton. A més, està prevista la propera incorporació de la Universitat de Duke.

Mitjançant aquest consorci, fins ara uns 300 estudiants provinents d’universitats dels Estats Units han seguit estudis a Barcelona. Aquests alumnes no es matriculen en una sola universitat sinó que poden cursar assignatures simultàniament a totes les universitats barcelonines que formen part del CASB. Els estudiants poden seguir classes en qualsevol idioma menys en anglès. D’altra banda, també en el marc del consorci, joves investigadors de les universitats catalanes han fet estades de recerca a les universitats nord-americanes.

L’objectiu de la reunió era potenciar acords i projectes bilaterals per multiplicar les possibilitats d’interacció. A més, es pretén crear una base de dades amb la relació d’estudiants i professorat d’universitats de Barcelona que es troben en altres universitats del consorci amb l’objectiu de desenvolupar projectes conjunts.

Com a novetat, el consorci impulsa la implicació dels estudiants de grau a partir de diferents iniciatives: la participació en simposis i en projectes de recerca. Es possibilita, per tant, que existeixi una estada de recerca de grau, mitjançant col·laboracions amb grups de recerca entre la universitat d’origen i la d’acollida. També es plantegen projectes d’innovació docent que utilitzin les noves tecnologies, com ara els MOOC (cursos oberts en línia i massius), adreçats a milers de persones de tot el món. Finalment, s’estudia la possibilitat d’acollir-se al programa Erasmus Mundus per finançar la mobilitat d’estudiants i del professorat.

Una resposta a “Universitats líders americanes col·laboren amb les de Barcelona”

  1. […] posat de moda els MOOC (cursos oberts en línia i massius). El mes passat hi vaig parlar (Veure Universitats líders americanes col·laboren amb les de Barcelona, Cursos en línia per estalviar diners, Els MOOCs no són cap problema i Química […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació