Enric I. Canela

María Amparo Camarero, catedràtica d’Economia a la Universitat Jaume I de Castelló, va ser uns pocs mesos secretària general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Wert la va cessar a final de setembre. No sé ben bé perquè però seguint la trajectòria de Wert, no és cap demèrit. Ahir va publicar al diari El País l’article Las cosas que la universidad debe cambiar.

Un article de reflexió valuós. Reprodueixo una de les idees: S’està parlant molt dels sistemes de govern de les universitats i ningú discuteix l’autonomia de les mateixes. No obstant això, el servei públic que presten els ha estat delegat i, a més autonomia, cal esperar també més transparència, retiment de comptes i avaluació dels resultats. En això està la clau del govern de les universitats: no en el mètode d’elecció del rector sinó que la seva continuïtat en el càrrec depengui dels resultats obtinguts. Reformes centrades en les superestructures de les universitats i no en les motivacions i incentius del seu capital humà mai aconseguiran campus d’excel·lència.

Totalment d’acord. L’article és ric i paga la pena llegir-lo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació