Enric I. Canela

Els degans de les facultats on s’imparteixen els graus que formen els mestres, van demanar l’any passat que per accedir als centres calia treure un mínim de 6 als exàmens de català, castellà i anglès de la selectivitat. Els degans, a més, també proposaven retocar els continguts que s’ensenyen als futurs mestres, de manera que totes les facultats dediquin com a mínim 60 dels 240 crèdits del grau d’Educació Primària a la didàctica de les llengües i les matemàtiques.

Ara hi ha uns 3.300 estudiants en aquestes carreres.

El passat dijous, el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, va informar de l’augment al que serà sotmesa l’exigència per entrar als estudis de magisteri a les facultats catalanes, fet que segons diverses fonts suposaria una reducció de l’oferta de places d’un 20%.

Els degans ara en volen parlar. Sembla que no hi estan d’acord. Tampoc estan d’acord amb una proposta que va fer la Generalitat fa un temps de crear una d’elit a la qual només podrien accedir els millors candidats i on impartirien les classes els millors professionals del sector.

Sens dubte cal aconseguir que la formació de mestres sigui excel·lent. Segurament la millor forma seria fer proves específiques. M’agrada comparar aquesta carrera amb la de Medicina. A Medicina ho van solucionar amb una reducció de l’oferta i com que té molt alta demanda només hi accedeixen els que tenen notes molt altes. No calen proves específiques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació