El fenomen informer


Enric I. Canela

Aquests dies els mitjans parlen d’Informer, unes pàgines de Facebook obertes per universitaris. Hi ha d’universitats i de centres. S’ha parlat més de les d’universitats.

En aquestes pàgines els estudiants escriuen anònimament missatges, alguns són més seriosos que altre i també hi ha tafaneries.

Va començar a la UAB. Diu La Vanguardia: A partir de l’Informer de la UAB (amb gairebé 11.500 seguidors ahir a mitja tarda), altres universitats han llançat la mateixa proposta: UB (amb 9.759 seguidors), UPC (5.819), UPF (3.813), UdG (5.408), URV (4.046), UdL (3.928 més 2.693 d’una altra pàgina paral·lela) i UVic (1.398). De vegades en una mateixa escola com Blanquerna (URL) hi ha fins a sis pàgines diferents (que sumen 3.759 seguidors). El fenomen ha arribat a les universitats de les Illes Balears ( 4.289) i Alacant (3.765). I vist l’èxit, els informers s’han estès a ciutats (Badalona, amb 2.191 seguidors; Sabadell, 1.362; Figueres, 1.249), comarques (la Cerdanya, el Maresme) i barris (Gràcia, Sant Gervasi, Sant Andreu), a instituts i entitats (com TMB).

De fet aquestes dades són molt parcials. De la UB n’he comptat més de 20. Un amb més de 10.000 seguidors i altres amb menys. Hi ha dos El Informer de la UB (Informer) i un El informer de la UB (informer). Hi de facultats, de cursos, de graus… Com que és lliure i cadascú que vol el crea, la proliferació serà enorme.

No m’caba d’agradar, però el que menys m’agrada és que sembla que l’espanyol és la llengua de l’Informer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació