Enric I. Canela

Llegia que el Govern, el Banc de Sabadell i la Caixa d’Enginyers han creat el ‘Préstec AGAUR’ per facilitar el pagament de la matrícula als estudiants universitaris catalans que ho sol·licitin.

Els estudiants de totes les universitats catalanes que cursin primer i segon cicle, grau, màster, postgrau o doctorat, i siguin majors de 16 anys s’hauran d’adreçar al Banc de Sabadell per obtenir el préstec. Els estudiants de la UPC hauran de fer la sol·licitud a la Caixa d’Enginyers.

El ‘Préstec AGAUR’ permet finançar el 100% de la matrícula universitària, amb un import màxim de 7.000 euros per any, a un interès fix del 5,5% durant un màxim de deu mesos.

Els estudiants que sol·licitin el ‘Préstec AGAUR’ no hauran de presentar cap aval econòmic però sí ingressos suficients -ells mateixos o un co-titular- per fer front al finançament.

Felicitats a la Secretaria d’Universitats i Recerca, magnífic que no calgui aval. Aquesta era una necessitat que havia de completar les beques. No puc dir que les beques siguin suficients, però això ja ho diu el propi Govern. Els recursos que té Catalunya són insuficients. De totes formes una vegada encetat el camí, estic segur que quan els recursos tornin a créixer el programa augmentarà.

4 respostes a “Ja tenim el ‘Préstec AGAUR’”

 1. a 25 gen. 2013 a les 9:21 Albert Soler

  A un 5,5% !!!!!!! I amb els diners públics que s’estan posant als bancs!!!
  Entenc que pot resoldre problemes concrets pero no els importants d’acces als estudis de determinats sectors. Aixo no es el que necesita el país.
  Els bancs potser si. Es la típica política de dretes.

 2. a 25 gen. 2013 a les 12:35 Oscar

  Sr.Enric,sí que demanen un aval, ja que si l’estudiant no té ingressos a títol personal demanen que el prèstec el sol·liciti amb un cotitular que tingués ingressos que faria d’avalador. Per tant, diga-li aval o diga-li cotitular.

 3. a 26 gen. 2013 a les 8:32 Enric I. Canela

  Albert,
  La Generalitat, com saps, no té cap incidència ni capacitat d’actuar sobre els bancs. La Generalitat el màxim que hi pot fer és això. A la Generalitat no li presten diners. A tu no t’agrada? Imagino que saps que a mi tampoc, però és preferible que hi hagi préstecs que no que no hi hagi.

 4. a 26 gen. 2013 a les 8:34 Enric I. Canela

  Oscar,
  Un cotitular és diferent. Si pel que fos, el cotitular es quedés sense diners, l’avalador és l’Agaur. No he llegit del tot, però el préstec crec que té carència. A Europa hi ha diferents models de préstec i aquest no és ni de lluny dels pitjors. Tenint en compte que la Generalitat no té ni un euro, no es pot demanar més. La cosa és: millor tenir-los o no tenir-los?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació