Enric I. Canela

Altament recomanable.

Avui La Vanguardia ha publicat un article titulat La UB vira per sortir de la crisi. Un article excel·lent de Josep Playà. No el puc reproduir, ho espatllaria. És llarg i explica amb tota claredat quina és la situació de la UB, encara que moltes coses poden ser aplicables a altres universitats. L’article també fa un repàs de la situació global del sistema universitari.

Tot i la gravetat de la situació, causada per vells errors propis derivats de l’època de bonança econòmica quan es creia que els diners creixerien sempre, per la reducció de recursos compromesos que les administracions van deixar d’aportar, i per promeses incomplertes, la UB té possibilitats de sortir aviat de la difícil situació en la que es troba.

És cert que les coses han de ser diferents i la universitat ha d’adaptar-se a un futur immediat en el que no creixeran els recursos. La bona gestió pressupostària dels darrers anys ha permès un control del dèficit i adaptar-se, amb moltes dificultats als recursos disponibles. Les coses poden anar millor en un futur si la Generalitat no retalla encara més.

Una resposta a “Quan les universitats sortiran de la UCI?”

  1. […] La Vanguardia publicava un article sobre universitats centrat en la UB (veure Quan les universitats sortiran de la UCI?). Avui, en basant-se en el contingut del citat article, publica un editorial sobre la […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació