Enric I. Canela

Magnífica iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca. El Govern ha creat el nou portal web Euraxess Catalonia (www.euraxess.cat) per promoure l’atracció de talent i la mobilitat de personal investigador a Catalunya i donar a conèixer internacionalment el sistema de recerca català. El web, coordinat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) adscrita al Departament d’Economia i Coneixement, s’integra en la xarxa europea de suport a la mobilitat Euraxess.

Euraxess Catalonia forma part de la xarxa comunitària Euraxess, que agrupa més de 200 centres i institucions de recerca de 40 països europeus facilitant l’obertura del mercat de treball als investigadors, contribuint a la supressió de les barreres a la mobilitat i afavorint la cooperació transfronterera. Aquesta xarxa s’emmarca en l’estratègia de crear un mercat únic de la recerca i la innovació a Europa amb la fita de completar l’Espai Europeu de Recerca l’any 2014.

Amb el nou web el Govern promociona Catalunya com a pol de recerca del sud d’Europa, atractiu per fer recerca. Euraxess Catalonia dóna visibilitat internacional al sistema d’R+D+I, facilita la comunicació entre els seus agents i afavoreix la connexió directa amb els sistemes de recerca de la Unió Europea.

Una primera mirada em fa dir: Magnífic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació