Enric I. Canela

Es pot dir que la política de recerca espanyola surt a les revistes més prestigioses del món. L’altre dia feia referència a un article a Nature Methods (veure La ciència espanyola dóna la volta al món). Ara és la revista Science que publica Lofty Goals in Spanish Research Plan. But Very Little Money.

El govern espanyol, en la seva Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i d’Innovació i el Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d’Innovació pretén moltes coses, però ho vol mantenint congelat el seu pressupost de recerca i confia que els altres actors incrementin el finançament. El full de ruta diu que el percentatge de finançament de recerca estranger, principalment de la Unió Europea, ha de créixer del 5,7% el 2010 al 15% el 2020, i compta amb el sector privat per duplicar el seu finançament de la recerca, des el 0,60% fins al 1,2% del PIB. Al 2010 calia arribar a dedicar el 2% del PIB a R+D, resulta que ara és de l’1,39% i l’objectiu és que s’arribi al 2% el 2020. Com diu a l’article Amaya Moro-Martín, una dècada tard.

Segurament es deuen haver assessorat amb la Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales (FAES) per fer aquestes propostes d’evolució de la inversió en R+D.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació