Enric I. Canela

Llegia que investigadors de la UAB curen la diabetis tipus 1 en gossos. Ho han fet amb un sol tractament. L’equip de recerca van introduir dos gens als animals, que després de quatre anys del tractament no han tornat a desenvolupar la malaltia. El sistema consisteix en una sola sessió de diverses injeccions a les potes del darrere del gos. La professora Fàtima Bosch, que ha liderat el projecte, ha explicat que s’ha “aconseguit manipular el múscul esquelètic d’un gos, introduint dos gens, que fan que aquest múscul capti la glucosa i disminueixi els nivells elevats de glucosa que hi ha durant la diabetis. Això amb un únic tractament. Els animals fa més de 4 anys que es tracten, són animals que són diabètics i ara estan perfectes”.

Els resultats estan a l’article Treatment of Diabetes and Long-term Survival Following Insulin and Glucokinase Gene Therapy.

2 respostes a “La cura de la diabetis tipus 1 més a prop gràcies a investigadors de la UAB”

  1. a 08 febr. 2013 a les 12:34 Assumpció Cantalozella

    Us agraïm la tasca essencial que esteu fent, i ens enorgullim que la feu des de les nostres universitats, concretament en aquest cas la UAB.

  2. a 08 febr. 2013 a les 7:08 Enric I. Canela

    Assumpció,
    Les universitats catalanes tenen una recerca excel·lent. Avui mateix he publicat tres casos d’èxit. La llàstima és que la cotilla espanyola no ens deixa prou diners ni la capacitat d’autoorganitzar-nos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació