Enric I. Canela

Llegia que l’Hospital Clínic i el de Sant Joan de Déu presentaran en els pròxims dies al Departament de Salut un pla per crear a Barcelona un centre líder a nivell europeu en medicina fetal i neonatal.

El nou centre es crearà a partir de la unió dels serveis d’obstetrícia i neonatologia dels dos hospitals. Està previst mantenir les dues seus actuals i tots els llocs de treball. S’espera que la fusió permeti treure el màxim partit de la gran activitat assistencial i l’excel·lència investigadora dels dos hospitals. Els serveis afectats pel projecte atenen uns 10.000 pacients a l’any i compten amb uns dos-cents treballadors. La fusió reforçarà previsiblement el prestigi dels equips d’ambdós centres i els ajudarà a captar més recursos per a investigació. Però no hauria d’afectar l’atenció que reben els pacients, excepte per les millores derivades de les investigacions que es facin al nou centre.

Eduard Gratacós, professor de la UB i actual cap del servei de medicina maternofetal del Clínic, és el principal candidat a dirigir el projecte. Gratacós és reconegut internacionalment pels avenços que ha introduït en cirurgia fetal i per les seves investigacions sobre el desenvolupament neurològic durant l’etapa prenatal.

No s’ha estudiat encara què personalitat jurídica es donarà al nou centre. Per ser eficient, hauria de tenir una certa autonomia de gestió respecte a les direccions dels hospitals i respecte a la conselleria, va informar ahir una font pròxima a les negociacions. Seguiria així el model dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), que mantenen la seva excel·lència científica gràcies a que disposen d’autonomia per gestionar els seus pressupostos.

2 respostes a “La UB líder en medicina fetal i neonatal”

  1. a 11 febr. 2013 a les 12:26 cirugia estetica barcelona

    Ho comparteixo

  2. […] febrer del 2013, jo escrivia La UB líder en medicina fetal i neonatal. Deia aleshores que Eduard Gratacós, professor de la UB i actual cap del servei de medicina […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació