Enric I. Canela

Sembla que els líders europeus han aprovat el pressupost de la Unió Europea 2014-2020. El pressupost, de 959.990 milions d’euros, es redueix respecte al que estava previst.

Al quadre és mostren les reduccions previstes a l’apartat 1A Competitivitat per al creixement i feina.

Els diners reservats al Programa Horitzó 2020 s’han reduït dels 79.271 milions d’euros previstos a 70.298 milions d’euros. Amb tot això no és més que una especulació ja que els fons romanents 92.741 milions d’euros s’han de repartir entre el Programa Horitzó 2020 i altres projectes en una proporció aproximada de 75/25. La distribució podria ser diferent.

Malgrat això, el Parlament Europeu no està d’acord amb aquest pressupost perquè consideren que s’ha de donar suport a les polítiques orientades al futur per enfortir la competitivitat i la recerca. Caldrà negociar. Si no hi ha acord caldrà prorrogar el pressupost i negociar anualment.

Una resposta a “Pressupost de la UE aprovat: perilla el programa Horitzó 2020”

  1. […] dia escrivia Pressupost de la UE aprovat: perilla el programa Horitzó 2020. Allà apuntava la possible caiguda del pressupost destinat al programa Horitzó 2020. Deia que Els […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació