Enric I. Canela

Llegia que l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Catalunya ha anunciat aquest dimecres la concessió de 90.000 euros a cinc projectes d’investigació oncològica – 18.000 euros cadascun -, com a part de les beques anuals 2012, una convocatòria a la qual s’han presentat més de 70 projectes.

Dos dels projectes becats pertanyen a l’Institut Català d’Oncologia (Ico) i Idibell, un per a modificar genèticament un virus poc patogen perquè destrueixi selectivament els tumors i un altre per donar suport psicosocial a supervivents de càncer de mama. Un tercer està destinat a la Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques (Imim) per estudiar una mutació que apareix en el càncer colorectal, i el quart serà per l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), que buscarà tractaments terapèutics amb molècules ARN per al neuroblastoma. L’Hospital de Sant Pau de Barcelona durà a terme el cinquè projecte becat per l’AECC, que investiga la dosimetria ‘in vivo’ en els tractaments de càncer de mama.

No són gaire diners per a aquests tipus de projectes, que són molt cars, amb menys de 60.000 euros no es pot fer res, però l’ajut segur que serà benvingut. L’AECC fa un gran esforç que cal valorar molt positivament. Tant de bo més associacions com aquesta fessin aquesta tasca. Només cal veure els magnífics resultats que permeten lluitar millor contra el càncer que van apareixent dia a dia al nostre país.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació