Enric I. Canela

El Ministeri d’educació, Cultura i Esport ja ha fet públic el document: Propuestas para la Reforma y Mejora de la Calidad y Eficiencia del Sistema Universitario Español elaborat per la comissió d’experts.

Faig un apunt d’urgència després d’una llegida en diagonal. Hem puc equivocar molt. Recordem que no és un producte de la factoria Wert, sinó d’una comissió d’expert, imagino que treballant sense “suggeriments” ministerials. En línies general, si no fos català el trobaria raonable i amb propostes encertades. Hi ha coses que m’agraden i coses que no, però em desagrada especialment el centralisme que emana. Hi ha massa propostes que van en la línia de la centralització, fins i tot de recuperació de competències per part del Ministeri. Per exemple la recerca.

Una suggeriment genial són les escoles de doctorat d’àmbit estatal (ells diuen nacional, però ja s’entén) per a algunes àrees de coneixement. Us imagineu l’Escola de Doctorat de Filosofia de l’estat espanyol? No he sentit una bestiesa més gran en anys.

També volen que la recerca depengui de l’estat.

També hi ha una addenda, una espècie de vot particular d’alguns membre sobre alguns temes. Tot una mica més restrictiu, però en alguns punts més proper al que vol la majoria de la comunitat universitària.

Temps tindrem de parlar-ne.

2 respostes a “El Ministeri ja té la proposta de reforma de la universitat feta pels experts”

  1. […] dia escrivia que El Ministeri ja té la proposta de reforma de la universitat feta pels experts. Avui us vull recomanar el resum que ha fet Anna […]

  2. […] deia abans, fa uns dies vaig escriure El Ministeri ja té la proposta de reforma de la universitat feta pels experts. Deia que amés del document principal hi ha un vot particular de dos dels ponents […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació