El nou rector de la UOC


Enric I. Canela

La notícia universitària del dia és que el consell assessor ha proposat al patronat de la Fundació UOC a Josep Anton Planell, catedràtic de la UPC, com a nou rector de la UOC. Ara queda un tràmit, Planell haurà de comparèixer davant el Patronat el proper 28 de febrer. Succeirà a l’actual rectora, Imma Tubella.

Josep A. Planell Estany, nascut a Barcelona l’any 1951, és llicenciat en física per la UB (1975) i doctor en ciència dels materials per la Universitat de Londres (1983). Des de l’any 1992 és catedràtic del departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona de la UPC. Actualment, és director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), creat al desembre del 2005 i vinculat a la UPC.

L’IBEC va ser fundat el 2005 pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la UB i la UPC. Avui, la relació de l’IBEC amb la UB i la UPC es manté sota un acord marc signat el 2008. L’objectiu de l’IBEC és dur a terme una recerca de qualitat que, alhora que crea coneixement, contribueixi a una millor qualitat de vida, millori la salut i creï riquesa. L’institut té estrets vincles amb centres de recerca internacionals, universitats i empreses per intercanviar talent i desenvolupar i executar projectes.

Conec, no massa, però conec, Josep Anton Planell i, a banda de la seva qualitat humana, el considero una persona de gran capacitat: un encert.

Una resposta a “El nou rector de la UOC”

  1. […] dia 20 de febrer escrivia El nou rector de la UOC. Era la proposta del consell assessor al patronat de la Fundació UOC. Ahir llegia que el Patronat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació