Enric I. Canela

Llegeixo que el director general de l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN), Rolf Heuer, ha dit que la vida es basa en els resultats de les investigacions científiques i de retallar en els seus projectes és fer-ho en la qualitat de vida i, tot, en el futur de les properes generacions.

Ha dit que si retallem en la recerca d’avui estem retallant en el nostre futur, en la nostra vida i sobretot en el futur dels nostres joves i ha recalcat que per això creu que cal intentar evitar realitzar retallades en la mesura del possible tot i que ha reconegut que l’actual situació econòmica les fa inevitables.

Heuer ha dit que la Unió Europea ha escoltat amb claredat i nitidesa el seu missatge i en comptes de retallar, ha augmentat l’aportació en recerca fins a 2020.

Consideera que això és una bona notícia, tanmateix, ha lamentat que diversos països europeus no hagin satisfet les seves aportacions al CERN. Entre ells ha assenyalat a Espanya que només ha donat el 25 % de la quota que li corresponia l’exercici passat i res de l’actual. Ha revelat que es troben en negociacions amb Espanya i amb altres de països europeus per intentar pal·liar aquesta situació que es deu a la manca de liquiditat per la crisi econòmica que afecta principalment als països mediterranis i no a la seva falta de volunta.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació