La vaga a la UAB


Enric I. Canela

Ahir vaig escriure sobre la vaga universitària (La vaga universitària d’avui). No vaig tractar el tema de la UAB perquè no tenia bona informació. Avui us recomano Èxit espaterrant de Xavier Villalba, ell hi era.

A més us reprodueixo el comunicat de la UAB:

El seguiment de la vaga d’ahir 28 de febrer a la UAB entre el sector d’estudiants va ser molt elevat a la majoria de facultats, tot i que es podia accedir sense problemes al campus de Bellaterra per ferrocarril i autopista. Al campus de Sabadell i a les unitats docents hospitalàries la incidència de la vaga va ser molt baixa. Pel que fa al PDI i al PAS, les dades de seguiment es podran conèixer amb precisió el 5 març.

Amb independència de l’exercici del dret a vaga, i causant una injusta deslegitimació d’aquelles persones que el volien exercir lliurement, l’Equip de Govern informa que es van produir actuacions molt perilloses i sense precedents al campus (crema de contenidors i llançament de pedres al cotxe de bombers, entre d’altres), que es van sumar a les malauradament habituals destrosses i pintades diverses a les instal·lacions. També es van repetir les intimidacions i agressions contra estudiants durant el dia 28, a més de les que es van produir contra el Consell d’Estudiants de la UAB, legítim òrgan de representació, mentre exercia el seu dret de reunió el passat 26 de febrer.

Davant d’aquests fets, l’Equip de Govern vol traslladar a la comunitat universitària les següents consideracions i decisions:

  • que la defensa de la universitat pública és del tot incompatible amb el vandalisme i la violència a les seves instal·lacions;
  • que els múltiples danys causats només contribueixen a agreujar la precària situació econòmica de la nostra universitat;
  • que atesa la gravetat dels fets succeïts, recavarà la unitat de totes les autoritats acadèmiques del campus, a les que ja s’ha convocat a aquestes efectes, i prendrà les mesures oportunes que s’acordin.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació