Enric I. Canela

Avui la Secretaria d’Universitats i Recerca ha publicat la convocatòria internacional per contractar personal acadèmic a les universitats catalanes.

El Programa Serra Húnter preveu incorporar fins el 2020 a les universitats públiques catalanes més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional. En aquesta primera edició de la convocatòria, que s’obre avui, s’ofereixen 75 places. El termini per presentar les candidatures finalitza el 30 d’abril.

És interessant veure el model de selecció que difereix del que hi havia fins ara. La possibilitat dels departaments de donar prioritat per ordre d’antiguitat queda molt reduïda.

Les comissions estan formades per un president o presidenta, escollit de comú acord pel rector i la direcció acadèmica del Serra Húnter Programme (SHP, Pla Serra Húnter), dos vocals escollits pel rector, i altres dos vocals seleccionats per la direcció acadèmica del Pla. Un dels vocals escollits per la universitat convocant actua com a secretari de la comissió.

8 respostes a “Comença el Serra Húnter Programme”

 1. a 19 abr. 2013 a les 2:57 Xavier

  Hola Enric,
  Entenc que ara serà més difícil col·locar aquells que l’únic mèrit ha estat escalfar cadira i malviure amb un sou ínfim. No obstant, no hauria estat millor una selecció centralitzada, sense donar la possibilitat a un departament (i tots sabem que sovint hi ha massa política a dins) de que pugui intervenir en favor del candidat “de la casa”? A més, hem de considerar que són els propis departaments qui treuen el perfil de la plaça. Per sort, tenen força limitat el demanar un perfil a mida. Així queda minvada la possibilitat de caure en aquests vergonyosos perfils convocats en places arreu, que tots, de ben segur, en coneixem algun.
  Molt interessant el bloc, per cert.
  X.

 2. a 19 abr. 2013 a les 11:05 Enric I. Canela

  Xavier,
  Aquest mètode té coses bones i dolentes. Retalla l’autonomia i evita excesos. Jo espero que arribi el dia que no calgui que ens controlin.

 3. a 30 abr. 2013 a les 2:10 Ignacio

  Xavier,

  Jo soc un dels “calientacadires” i com jo molts lector s que han pasat els filtres de recerca de la ANECA i la AQU. Per tant et puc assegurar que jo he calentat i molt les cadires, pero no en el sentit despectiu que li dones. Valdria la pena considerar quines son les circunstancies d’aquesta convocatoria abans de parlar. Et recomano que miris que esta pasant amb els Lectors en cinqué any de la UAB, UB, UPF, UdL, UdG i URV abans de començar a parlar de la influencia o no dels departaments en els concursos. Si aquestes universitats treguesin demà les places d’agregat, al dia seguent el govern central les impugnaria com ja ha passat a les universitats estatals. “Y hasta aqui puedo leer”.

  Salut

 4. a 30 abr. 2013 a les 8:15 Enric I. Canela

  Ignacio,
  Com arreu, lectors que han fet una gran feina de recerca, a banda de la docència i han obtingut totes les acreditacions haurien de tenir oportunitat de continuar.
  Efectivament, no es poden treure places perquè anul•larien les convocatòries.
  És cert, però, que s’havien fet alguns abusos en els concursos. D’aquí el comentari del Xavier que em penso que no va en absolut contra els lectors que han fet bé la seva feina. Al meu departament tenim dos que seria injust que quedessin fora.

 5. a 20 maig 2013 a les 9:33 Have Haas

  Per no decepcionar, un cop més tot és una falsedat:
  Els candidats i departaments queden d’acord en la selecció del comitè, dels cinc membres del comitè, ja que els rectorats i el mateix Serra Hunter no estan per la feina que suposa fer ells una selecció amb les premisses de la normativa.
  Per tant, això d’excel·lència investigadora i transparència torna a ser una cortina darrera de la que hi ha el amiguisme i els favors.
  Per no decepcionar.
  Have Haas.

 6. a 20 maig 2013 a les 11:44 Enric I. Canela

  Have Haas,
  No sé com ha anata les diferents universitats. Ni tan sols sé com ha funciionat a la UB. Només conec la proposta que ha fet el meu departament respecte als membres que hi preveu la nosmativa. Tinc interès en saber-ho.

 7. a 30 set. 2013 a les 10:05 carolina

  Hola Ignacio,
  molts lectors són ara agragats interins, sense cap mèrit per ser-ho i per sobre d’altres candidats amb millor CV. Això és el que passa amb els lectors. Molts teniu bon CV, no ho dubto, però quan trien els departaments, és igual el CV.

 8. a 01 oct. 2013 a les 7:47 Enric I. Canela

  Carolina,
  Has escrit en un diàleg antic, del maig. Tens tota la raó en el que dius. Hi ha de tot.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació