Enric I. Canela

La Lliga d’Universitats Recerca Europees (LERU) va organitzar, juntament amb la Universitat de Cambridge, un sopar a Brussel·les el 20 de febrer proppassat. Van assistir-hi membres del Parlament Europeu, juntament amb una delegació LERU i Cambridge, per discutir la importància de les universitats europees de recerca i innovació. El professor Sir Leszek Borysiewicz, Vice-Chancellor de la Universitat de Cambridge va donar un interessant discurs titulat «El paper i les contribucions de les universitats de recerca d’Europa. El discurs va ser seguit per un debat interactiu.

El seu resum diu: Les universitats de recerca són un bé valuós per Europa. No són només les principals proveïdores de recerca per a Europa, sinó també fonts vitals de nous coneixements i idees innovadores, les proveïdores de personal qualificat i credencials dignes de crèdit, les contribuents a la innovació, atractores de talent internacional i d’inversió empresarial a la regió, els agents de la justícia social i la mobilitat, i contribueixen al dinamisme social i cultural. Les universitats són magatzems de coneixement, que passen d’una generació a una altra, institucions culturals i símbols nacionals i regionals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació