Enric I. Canela

Ahir es va reunir a Madrid la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i posteriorment el Consell d’Universitats. La presidenta de la CRUE, Adelaida de la Calle, va dir que abans d’emprendre altres reformes cal resoldre els problemes financers de les universitats i en especial de professorat ja que no poder contractar professorat impedeix que la universitat doni la prestació que hauria de donar i, per tant, el que demanem d’alguna manera i forma al govern espanyol és que es tingui això en consideració i que la universitat torni, com a mínim a la situació de partida si es vol tornar a assumir qualsevol tipus de reforma. Els rectors consideren que la normativa els resulta irrellevant a curt termini, quan està en joc la supervivència. Wert els va recordar que la seva intenció no és canviar el Llei sinó fer canvis en la Llei.

A les reunions de la comissió mixta govern espanyol – universitats que es constituirà per estudiar la reforma acudiran per part de la CRUE dels rectors Pedro González Trevijano (Alcalá de Henares), Antonio Ramírez de Arellano (Sevilla) i Xavier Grau (Rovira i Virgili), Juan Carlos Domínguez (Sant Pau- CEU), a més de Julio Lafuente López, rector de la Universitat Pública de Navarra en qualitat de president de la RUNAE (Xarxa Universitària d’Assumptes Estudiantils).

Dels cinc representants del ministeri en aquesta comissió es coneixen tres noms: Monserrat Gomendio, secretària d’Estat d’Educació, Federico Morán, secretari general d’Universitats i Jorge Sainz, director general de política universitària. La CRUE considera que en la comissió haurien d’estar presents els ministeris d’Economia i Competitivitat-del qual depenen les polítiques d’R+D+i-, i d’Hisenda, encarregada de donar el vistiplau als capítols financers. Però Educació els ha fet saber que les dues carteres estaran presents en moments puntuals.

Tot està molt bé, però el fiançament depèn bàsicament de les comunitats autònomes que estan completament ofegades per Cristóbal Montoro. També la paràlisi del les convocatòries i la reducció de les beques. Potser els rectors haurien de demanar que fos aquest ministre, el que ho bloqueja tot, el que hauria d’anar a les reunions. Li agrada donar lliçons i potser es trobaria còmode.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació