Enric I. Canela

Un fet que no havia succeït mai i que pot ser un precedent en algunes universitats si els diferents governs no s’adonen que estan portant a l’educació superior al més gran desastre que es pugui imaginar.

Llegeixo (1, 2, 3 i 4)que el Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) ha aprovat avui l’acomiadament de 301 treballadors – 145 del Personal d’Administració i Serveis (PAS) funcionariat i 156 PAS laboral -, a més de reduir a la meitat un complement retributiu específic de la Comunitat de Madrid destinat al personal docent i investigador (PDI).

L’acord estableix que no es contractarà a professors associats i l’acomiadament del personal major de 65 anys que ocupaven la plaça de forma interina, com han informat fonts sindicals.

Els pressupostos de la UPM han sortit endavant aquest dissabte a la reunió del Consell de Govern amb 30 vots a favor, 23 en contra i dues abstencions. D’aquesta manera, el sostre de despesa arriba als 204 milions d’euros dels 344 que, en conjunt, conformen el pressupost de la UPM.

Per decisió dels consellers, es crearà una borsa de treball, operativa des de dilluns, per poder donar una feina més aviat millor als afectats, ha explicat Jesús Vázquez Minguela, director del gabinet del rector, que ha insistit en la tristesa sentida per haver de adoptar una decisió d’aquest calibre. Ha assenyalat que el Consell de Govern de la UPM ha pres una decisió democràtica però molt trist.

El consell de govern s’ha realitzat amb centenars de concentrats envoltant el rectorat que estava protegit per la policia, dins i fora de l’edifici.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació