Enric I. Canela

No sé si m’he perdut alguna cosa. Llegeixo avui que el síndic Jordi Pons ha explicat al Parlament que el Govern tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) no va abonar cap dels 62 milions d’euros compromesos en el Pla de finançament per a la millora de les universitats públiques 2007-2010 per sanejar i estabilitzar els pressupostos dels centres, segons ha revelat aquest dimarts la Sindicatura de Comptes, a la llum d’una fiscalització feta sobre el compliment concret del pla.

El 28 de juny vaig escriure L’anterior Govern va deixar econòmicament penjades les universitats en referència a l’informe citat. Suposo que és el mateix. Si més no té el mateix títol i diu el mateix. No n’he trobat un altre al respecte al web de la Sindicatura de Comptes, que, per cert, ara ja no publica les notes de premsa. L’anterior web si les publicava. Aquí poso la nota d’aquet informe feta el 27 de juny de 2012. Era bona aquella pràctica. O la Sindicatura ha reduït la transparència o a mi em costa més trobar les coses i he perdut eficàcia.

La diferència entre la nota d’aleshores i el que ha dit avui el síndic és la claredat respecte a l’incompliment del Govern dita al Parlament. El Govern no va complir el seus compromisos i va deixar a les universitats penjades, cosa que estem pagant avui.

Un altra cosa que destaca, negativament, és el temps que triga el Parlament en escoltar els informes de la Sindicatura de Comptes. També la inutilitat política del Parlament en aquests temes ja que quan es detecten irregularitats, no és el cas que ens ocupa, ningú no actua. Crec en el valor i essencialitat de la Sindicatura de Comptes i no m’agrada la dilació amb la que es tracten els seus informes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació