Enric I. Canela

Atesa la gravíssima situació econòmica per la que travessa la universitat, el rectors i rectores de les universitats públiques catalanes han fet el següent comunicat:

Davant els escenaris econòmics que s’entreveuen, els rectors i les rectores de les universitats públiques de Catalunya expressen la seva inquietud per un rumb pressupostari que pot acabar afectant la qualitat del capital universitari, en recerca i educació, construït al llarg dels darrers 15 anys i en aspectes tan crítics com la formació d’investigadors, la política de professorat o la internacionalització del sistema. La nostra societat i especialment el nostre jovent no es poden permetre un retrocés que afecti irreversiblement el sistema educatiu i de ciència, i que lamini les seves perspectives de construir un futur personal i professional basat en una universitat de qualitat i una societat avançada i cohesionada. Demanem al Govern, als partits polítics que li donen suport, i a la resta de forces polítiques parlamentàries una especial sensibilitat per no malmetre per la via pressupostària el que és un actiu científic i humanístic de país i que constitueix la base del seu progrés.

Dídac Ramírez, rector de la UB; Ferran Sancho, rector de la UAB; Antoni Giró, rector de la UPC; Josep Joan Moreso, rector de la UPF; Anna Maria Geli, rectora de la UdG; Roberto Fernandez, rector de la UdL; F. Xavier Grau, rector de la URV; Imma Tubella, rectora de la UOC.

No crec que serveixi de res per millorar la situació però els màxims responsables de les universitats no poden restar en silenci davant aquesta situació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació