Enric I. Canela

Ahir es va celebrar a la UB (i 2) la reunió del el Consell General de rectors de la Xarxa Vives d’Universitats, sota la presidència de Dídac Ramírez, rector de la UB i actual president de la Xarxa.

Després del Consell General va tenir lloc una sessió dedicada a analitzar el paper de les xarxes universitàries. Van participar també representant d’altres xarxes universitàries. La sessió en la que Ignasi Casadesús, secretari executiu va presentar un excel·lent informe, inèdit, elaborat per la Xarxa Vives sobre les xarxes universitàries europees. Ignasi Casadesús, va destacar que les universitats de la Xarxa participen a 25 de les 44 aliances analitzades. D’acord amb l’informe, un 58% de les xarxes estan conformades exclusivament per universitats, a un 19% participen també altres organitzacions educatives i en un 14% dels casos es tracta de xarxes amb participació d’universitats i empreses.

A la seva intervenció, Dídac Ramírez, va constatar que el benefici que les xarxes és proporcional a la implicació i a l’aportació de les universitats membres», punt en el qual van coincidir els participants a la jornada.

Un aspecte que va posar de manifest Dídac Ramírez a la cloenda de la sessió va ser que calen indicadors sobre cost / benefici. Les xarxes sempre impliquen una despesa, però cal fer aflorar els beneficis que no només poden ser de caire econòmic. Disposar d’aquests indicadors és fonamental.

Posteriorment va ver un petit refrigeri on alguns dels representants de les xarxes van quedar d’acord en elaborar aquests indicadors.

La meva visió d’aquesta jornada és que va ser molt profitosa i em va servir per pensar sobre algunes possibilitats que se’ns obren per pertànyer a diferents xarxes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació