Enric I. Canela

Llegia al web de Biocat que Jaume Bosch ha estat un dels guanyadors de l’edició de 2013 dels premis Fundació Lilly de Recerca Biomèdica, concretament en la categoria de recerca clínica, per l’important tasca en el camp de l’hepatologia, l’anàlisi de la hipertensió portal i els trastorns hemodinàmics associats a les malalties hepàtiques. La hipertensió portal és la primera causa de mort i trasplantament hepàtic en malalts de cirrosi. Gràcies a les aportacions del doctor Bosch s’han descobert noves dianes terapèutiques que han permès reduir les morts relacionades amb la cirrosi des d’un 50% a menys del 20% en les dues últimes dècades.

Jaume Bosch és catedràtic del departament de Medicina de la UB, responsable de l’equip d’hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal i d’hemorràgies digestives per trencament de varius esofàgiques de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps) i director Científic del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de les Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERhd). A més a més, presideix l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Fetge.

Una resposta a “Jaume Bosch, catedràtic de la UB, premi Fundació Lilly de Recerca Biomèdica”

  1. […] Llegia que avui la Fundació Lilly lliura els premis de Recerca Biomèdica 2013 a Jaume Bosch, director científic del CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd) i Andrés Moya, director científic del Centre Superior d’Investigació en Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana (CSISP-FISABIO). Ja vaig comentar la concessió d’aquest premis (Jaume Bosch, catedràtic de la UB, premi Fundació Lilly de Recerca Biomèdica). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació