Enric I. Canela

Dissabte passat a l’Auditori de Barcelona i presidit pel conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, va tenir lloc el lliurament de de premis de la XXXI edició dels premis Recerca Jove, de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat. Es van premiar els setanta millors treballs d’entre els 233 presentats, realitzats per un total de 311 alumnes. Corresponen al treball de recerca teòrica i experimental de 84 alumnes de 11 centres d’ensenyament secundari de Catalunya.

Els reconeixements avalen també el foment de la vocació científica per part dels centres educatius, i atorga 750 euros als estudiants – de Secundària, Batxillerat i Formació Professional – i 2.500 a les escoles. La major part dels projectes premiats (21) pertanyen a l’àmbit de les ciències, seguits per ciències de la vida (tretze), humanitats (tretze), enginyeria i arquitectura (deu), ciències socials (vuit) i ciències mèdiques i de la salut (sis).

Al costat de Mas-Colell, van lliurar els guardons el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), Manel Esteller, que va rebre el premi fa 25 anys, va lamentar que un país que no inverteix en recerca no només és un país pobre, sinó que ho serà per molt temps. Mas-Colell va dir que sense autogovern, Catalunya no pot ser líder en recerca, i va reconèixer que la comunitat és ambiciosa i vol destacar a nivell europeu en l’àmbit científic, per al que va admetre que necessita més recursos. També va dir que Catalunya no es pot conformar amb ser una província marginal, ha d’estar al mapa de l’excel·lència a Europa. Va destacar el conseller que la implantació d’un ‘treball de recerca’ obligatori a la Secundària és un fet distintiu del model educatiu català per fomentar la recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació