Enric I. Canela

Aquest dissabte m’ha tornat a tocar l’article a L’Econòmic del diari El Punt AVUI. El titulo La universitat funciona més bé que la política i l’empresa. Naturalment, el títol és genèric i algunes empreses funcionen millor, però en conjunt no estan per donar-nos lliçons tot i assumir que a la universitat tenim camí per córrer i per millorar. De la política, en el seu conjunt, vosaltres mateixos, sempre salvant gent molt valuosa que ha dedicat la seva vida, però malgrat això la política necessita una reforma molt més profunda que la que li cal a la universitat.

Pels que els agraden els texts dits sagrats: És que un cec pot guiar un altre cec? No cauran tots dos al clot? El deixeble no és més que el mestre; però tot deixeble, un cop instruït, serà com el seu mestre. Com és que veus la brossa a l’ull del teu germà i no t’adones de la biga que hi ha en el teu? Com li pots dir: “Germà, deixa’m que et tregui la brossa de l’ull”, si tu no veus la biga del teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure la brossa de l’ull del teu germà.

Amb tot, als que tenen la responsabilitat de governar ha han de fer, però amb modèstia. Potser també nosaltres el podríem ensenyar alguna cosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació