Enric I. Canela

Llegia que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat aquest dijous que proposarà requerir als estudiants universitaris un cert nivell de llengua estrangera, equivalent al First Certificate o al B2 del marc comú europeu, en el cas de l’anglès, per titular-se.

Per Mas-Colell és una mesura que presentaran al Consell Interuniversitari de Catalunya les properes setmanes amb l’objectiu d’aconseguir que d’una vegada per totes hi hagi la garantia que els titulats universitaris tenen les competències amb una tercera llengua. En algunes facultats, com la de Dret de la UB, ja s’exigeix, al tercer curs, tenir el títol del First Certificate d’anglès.

De totes formes, això no acabo de veure com es durà a la pràctica sense canviar els plans d’estudi. No és pot demanar una cosa que no està en el pla d’estudis.

2 respostes a “Tercera llengua a la universitat”

  1. a 05 abr. 2013 a les 8:31 Miquel

    No sé on està la novetat de la noticia… amb la implantació dels Graus ja es va establir el criteri de que calia acreditar un nivell B2 d’una tercera llengua… i es varen proposar diferents fórmules per acreditar-ho, entre d’altres, que es realitzessin determinades assignatures del Grau en anglès…

    On es ara la novetat? En un examen?

  2. a 05 abr. 2013 a les 6:43 Enric I. Canela

    Miquel,
    Jo no la veig. Tampoc pot fer-hi res el Govern. Els plans d’estudi no ho demanen i per tant… L’únic que pot fer, si vol i no sembla que ho vulgui, és demanar la llengua a la selectivitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació