Enric I. Canela

El Ministeri d’Educació, Cultura i esport mou fitxa. Poc a poc ens acostem al model que hauria d’haver estat. Es prepara un Reial Decret que permetrà que els ara Graus de 300 crèdits o més tinguin la consideració de màster. Diu, però, que els estudis hauran de garantir els resultats de l’aprenentatge propis del màster. Això és fàcil perquè només cal escriure en un paper que assoleixen unes competències estranyes que no avalua ningú. Podeu llegir el text del projecte de Reial Decret.

Ara això ja passa amb Medicina. Quan això s’aprovi passarà també amb veterinària, Farmàcia, Odontologia i Arquitectura. No trigarem molt a veure canvis i hi haurà altres carreres de 300 crèdits, cinc anys de carrera. O sigui la carrera que vaig estudiar jo i amb la qual vaig accedir al doctorat, com passarà ara. Això sí, la carrera no definia competències, habilitats, capacitats i altres coses impressionants. No ens va anar malament als que la vam fer.

Caldria, en moltes carreres, permetre sortides de tres anys i sortides de cinc. Ara reflexionaria sobre l’erroni plantejament dels màsters que arrosseguem de fa anys, però això em portaria a escriure molt.

Per cert, moltes universitats del món civilitzat ja ho fan però algú va tenir la genial idea de fer graus de quatre anys i màsters d’un obviant la possibilitat de fer una cosa com l’MSc, l’MBs, etc. britànic. Ja diu Rajoy que no som com Escòcia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació