Enric I. Canela

Llegia una entrevista a Modesto Orozco, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular en el meu departament. Us recomano l’entrevista que toca diferents coses de la recerca que ell fa, però també alguns aspectes de política científica.

Agafo una pregunta i la corresponent resposta.

Què li demanaria a la nova Llei de Mecenatge?
Fonamentalment diferenciació. Si cobreixen amb un mateix paraigua normatiu el mecenatge a clubs esportius, centres de recerca i partits polítics tindrem una llei que farà més mal que bé. Ningú no regala res, el que cedeix una part del seu patrimoni és perquè rep alguna cosa a canvi. Entenc que en molts casos aquest “alguna cosa” és una satisfacció interior que és impossible explicar, no gaire diferent al que ens mou als científics. Tanmateix, no cal oblidar que el mecenes és en general un home de negocis que, per exemple, veuria amb bons ulls avantatges fiscals derivades per la seva donació
.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació