Enric I. Canela

Llegeixo que (i 2) la Fundació Universitària Bages, que agrupa sis centres de Manresa adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i la Fundació Universitària Balmes (FUB), que gestiona la Universitat de Vic (UVic), amb 27 titulacions, signaran un acord a finals de mes per tal de federar-se, segons ha confirmat a Osona.com un portaveu de la universitat vigatana. Les dues entitats mantindran la seva autonomia en àmbits com l’estructura jurídica, administrativa o de pressupost, però compartiran la programació acadèmica i la seva oferta de titulacions.

La decisió ha arribat després d’un any d’intenses i discretes negociacions. La proposta, que té el vist-i-plau de la Generalitat, podria fer-se efectiva a partir del curs 2014-2015.

El pacte serà beneficiós per a les dues parts. Per a la UVic significarà consolidar la seva dimensió a nivell territorial i la FUB adquirirà un grau més universitari del que té fins ara amb la UAB. La nova federació universitària de la Catalunya Central permetrà als dos centres competir en el mapa educatiu superior català.

Cal pensar que en un futur molt llunya la Universitat de Vic i els centres de Manresa formaran una única universitat. Tal com estan les coses, diners, oferta, demanda… tots gi guanyarien.

Una resposta a “Vic i Manresa acabaran configurant la universitat de la Catalunya central”

  1. […] Ho anunciava Vic i Manresa acabaran configurant la universitat de la Catalunya central. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació