- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El rector de la UB parla a la comunitat universitària de pressupost i prioritats

Enric I. Canela

Estem sotmesos a les incerteses o ofec pressupostari que ens imposa la Generalitat, la que a la vegada no té marge de maniobra ja que està sotmesa a les mateixes incerteses i ofec que nosaltres, per part de l’Estat que ens ofega.

En aquest context, el rector de la UB, Dídac Ramírez, ha tramès una Carta oberta del rector a la comunitat universitària [2]. Ha fet la carta quan el pressupost de la UB està a punt de presentar-se al Consell de Govern, el proper dia 17 d’abril.

Destaco un paràgraf: La nostra prioritat continuen sent les persones. Són les persones les que administren, gestionen, estudien, ensenyen, investiguen, transfereixen, innoven. En definitiva, som les persones les que fem la UB. En aquest sentit, la proposta de pressupost per al 2013 recull el manteniment de les places necessàries en contractes renovables, la convocatòria del màxim nombre de noves places permanents de professorat que permet el marc legal, els ajuts complementaris a la beca equitat i diverses iniciatives per fomentar l’ocupabilitat i la formació del talent intern. La UB té prou solidesa i estabilitat per poder-ho fer.

Acaba la carta: direcció. Com a rector, lluitaré amb el meu equip per mantenir la UB en la posició de lideratge del sistema i que totes aquestes amenaces ens afectin al mínim possible. Aprofito l’avinentesa per tornar a donar-vos les gràcies per la vostra comprensió i dedicació davant els sacrificis de tota mena que han comportat unes circumstàncies que tots i totes coneixeu perquè les patiu, alhora que us encoratjo a romandre units i crítics en la resposta en aquests temps difícils.

Us convido a llegir-la sencera. Només haig de dir que el risc que tenim és que el Govern, atrapat, acabi fent malbé allò que tant ha costat aconseguir.