Enric I. Canela

Avui ha estat un dia de protestes universitàries moderades. Hi havia un consell de govern a la UPC, no sé com ha anat, i és una setmana de lluita del sistema educatiu. El consell de govern havia d’aprovar el pla de viabilitat que preveu 84 acomiadaments i la no renovació del contracte de 250 professors associats. Un centenar de persones s’han concentrat davant del rectorat per pressionar els membres del consell.

A primera hora del dia, una acció de protesta d’estudiants universitaris a l’avinguda Diagonal de Barcelona, a l’altura de la Facultat d’Econòmiques, ha tallat durant una estona la via. Els estudiants han cremat pneumàtics i contenidors d’escombraries a la calçada, cosa que ha provocat una espessa cortina de fum negre. Han vingut els Mossos i han fugit cap a les Facultats de Física i Química. Eren uns vint-i-cinc i emmascarats. Vestits negres i màscares blanques.

La Secretaria d’Universitats i Recerca ha emès el següent comunicat:

Amb motiu de les accions, amb la crema de pneumàtics, que aquest matí grups violents han protagonitzat a l’Avinguda Diagonal de Barcelona des de la Secretaria d’Universitats i Recerca manifestem el següent:

  1. Lamentem profundament les accions violentes que aquest matí han pertorbat el trànsit a l’Avinguda Diagonal de Barcelona i han posat en perill la seguretat de la ciutadania.
  2. Denunciem que aquestes accions són perpetrades per un grup violent integrat per 25 encaputxats aliens a la comunitat universitària. Aquests grups utilitzen els estudiants universitaris per cometre accions violentes que res tenen a veure amb l’esperit de la comunitat universitària.
  3. Demanem que no s’instrumentalitzi el col·lectiu dels estudiants universitaris ja que aquests mai han comès ni cometen aquest tipus d’accions. Cap col·lectiu d’estudiants ha reivindicat l’acció d’aquest matí. Fem una crida a no responsabilitzar els estudiants d’aquestes accions violentes.
  4. Finalment recordem que des de la Secretaria d’Universitats i Recerca conjuntament amb el sistema universitari català treballem per preservar la qualitat del sistema tot i els moments difícils que viu el país.

A la UAB havien començat ahir a prémer l’accelerador. Els treballadors de la UAB es van sumar ahir a les accions de protesta que els estudiants del centre van començar la setmana passada. Els representants del personal docent i investigador i d’administració i serveis han anunciat que des d’ahir mateix s’afegien a l’ocupació de l’edifici del rectorat.

Avui dos estudiants han resultat ferits després de forcejar amb els Mossos en una protesta a la UAB que intentava tallar l’AP-7. El grup ha desistit del tall a l’AP-7 i han optat per tallar la línia de FGC del Vallès durant alguns minuts. Uns 200 universitaris han tallat durant uns 15 minuts la circulació de trens a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat a l’Autònoma. El tall de vies s’ha afegit a l’ocupació del rectorat de la UAB, que va començar fa una setmana i en què també participen treballadors.

Per acabar de comentar el que sé, un petit grup del PAS de la UB s’ha quedat a dormir a la zona del rectorat de la UB. Ignoro si hi havia algun professor.

No sé si ha passat alguna cosa més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació