Enric I. Canela

Ho anunciava Vic i Manresa acabaran configurant la universitat de la Catalunya central.

Avui la Secretaria d’Universitats i Recerca, la Fundació Universitària Balmes (entitat titular de la Universitat de Vic) i la Fundació Universitària del Bages han signat l’acord per a la creació d’una estructura universitària federada entre les dues institucions.

Aquest acord permetrà aprofitar sinergies per consolidar i millorar les respectives ofertes docents i les activitats de recerca i de transferència de coneixement. Destaquen de manera especial: la coordinació de les ofertes docents de grau i màster; la cooperació del personal docent i investigador (PDI) a l’hora d’impartir titulacions oficials; l’elaboració d’una política de formació continuada conjunta; o l’impuls conjunt dels programes formatius d’estiu o els que s’adrecen a la gent gran.

La federació de les dues fundacions donarà lloc a una estructura universitària integrada per uns 7.000 alumnes en titulacions oficials, 740 professors, 220 persones d’administració i serveis i una oferta docent de 32 graus universitaris, 9 màsters i 7 programes de doctorat, amb un pressupost agregat d’uns 37 milions d’euros.

La nova estructura universitària serà liderada des de l’àmbit local.

Una resposta a “Estructura universitària federada a Vic i Manresa”

  1. […] l’abril escrivia Estructura universitària federada a Vic i Manresa. Ara s’ha donat un pas més, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i el de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació