Enric I. Canela

Avui ha continuat la protesta de grups d’estudiants, PAS i uns pocs PDI, unes 1.000 persones, contra els acomiadaments previstos a la UPC i altres temes relacionats amb l’escassetat de recursos amb que comptem les universitats.

A la UAB un grup d’estudiants ha evitat la celebració del consell de govern i han coaccionat als treballadors del rectorat per tal que abandonessin els seus llocs de treball. La UAB ha fet el següent comunicat:

Avui, 25 d’abril, no s’ha pogut celebrar la sessió ordinària del Consell de Govern de la UAB a causa d’un grup d’estudiants que ha impedit amb força i intimidacions l’entrada dels membres d’aquest òrgan de govern democràtic.

A més, aquest grup ha envaït alguns espais de l’edifici del Rectorat obligant els treballadors i treballadores a abandonar els seus llocs durant una hora i mitja.

Aquestes accions s’afegeixen a les coaccions, injúries i agressions que els darrers dies han patit altres estudiants, personal i membres de l’Equip de Govern.

L’Equip de Govern reitera que l’expressió d’opinions i el dret de manifestació s’han de realitzar sense recórrer a la coacció, impedir el lliure funcionament dels òrgans de govern democràtics de la Universitat ni afectar el normal desenvolupament de l’activitat dels seus treballadors i treballadores, generant situacions de tensió.

És incomprensible i inadmissible el comportament d’aquest grup d’estudiants que impedeix el debat i la presa de decisions a través dels canals democràtics propis de la Universitat i, fins i tot, el tractament de les propostes aprovades pel Claustre.

Des del primer moment, l’Equip de Govern ha mostrat la voluntat de mantenir converses amb tots els representants dels estudiants de la UAB. És incomprensible que, quan es convoquen reunions, un grup d’estudiants es negui a assistir-hi si no s’exclou la resta de col·lectius d’estudiants.

Aquestes accions ens debiliten davant la societat i afebleixen el treball de defensa de la universitat pública que ens esforcem per dur a terme de forma unitària.

La defensa de la universitat pública és del tot incompatible amb la violència contra les persones, la llibertat d’expressió i els béns públics.

Xavier Villalba, professor de la UAB, també ho comenta a Del dejà vu al dia de la marmota: la UAB al túnel del temps.

A la UB tampoc es va poder celebrar fa uns dies (veure Fort soroll a les universitats) i avui encara continuava la tancada al rectorat que va començar ahir (veure Protestes a les universitats).

La cosa seguirà aquesta setmana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació