Enric I. Canela

Llegia que un jutjat de Barcelona ha obligat a la UAB a retirar del seu portal digital tots els fitxers que posin a disposició dels alumnes obres o fragments de llibres protegits per l’associació de gestió de drets d’autor Cedro.

El jutge obliga també a la UAB a pagar Cedro els prop de 15.000 euros que va gastar en la investigació del cas ja indemnitzar amb una quantitat corresponent a 5 euros per alumne i any matriculat, el que podria ascendir a 238.575 euros en un exercici, fins que la sentència sigui ferma.

Cedro, que en un comunicat ha lamentat que la UAB rebutgés les seves repetides invitacions perquè regularitzés la reproducció de les obres del seu repertori, ha presentat demandes similars contra la Universitat Carlos III de Madrid i la UB.

Preparem-nos perquè aniran a per totes. De totes formes, caldria presentar recurs ja que els comptes de Cedro es fan com si tot el que hi ha als Campus Virtuals estigués protegit per aquesta associació. Jo, per exemple, no tinc ni un llibre, tot són apunts meus.

2 respostes a “A pagar per fer servir els Campus Virtuals”

  1. […] maig ja van condemnar la UAB (veure A pagar per fer servir els Campus Virtuals) i també està ficada en un plet contra la Carlos III (veure CEDRO vol treure cèntims de les […]

  2. […] La sentencia contra la UAB és una aberració, Una sentència feta sense cap peritatge seriós, A pagar per fer servir els Campus Virtuals i Els problemes de la propietat intel·lectual per als […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació