Avui s’ha fet públic el QS World University Rankings 2013 by Subject. Una altra vegada la UB torna a ser més la universitat més ben posicionada a tot l’Estat.

La UB és l’única universitat espanyola que forma part de l’elit de les 200 millors universitats del món en 26 de les 30 disciplines del coneixement. En els rànquings, la UB també destaca en especial per la seva posició internacional en els àmbits de Lingüística (39è lloc) i Farmàcia i Farmacologia (40è). En relació amb el panorama universitari espanyol, és la més ben posicionada en 15 disciplines i és líder absolut en 8, que són Filosofia, Lingüística, Medicina, Ciències Biològiques, Farmàcia i Farmacologia, Ciències Mediambientals, Ciències Marines i de la Terra, i Educació. També cal indicar els bons resultats de la UB en Agricultura i Silvicultura, una nova disciplina citada als rànquings i en la qual està dins del top 100 de les universitats del món.

En el rànquing també apareixen destacades en diferents àmbits la UAB, la UPC i la UPF.

Els QS World University Rankings by Subject, que es publiquen amb periodicitat anual, es basen en una metodologia que inclou l’anàlisi de diversos indicadors com ara la reputació entre els acadèmics i les empreses que contracten els estudiants titulats, les citacions i altres indicadors de qualitat de la recerca que es duu a terme.

Podeu llegir la resta de l’article o anar directament al rànquing.

Una resposta a “Bons resultats de la recerca catalana”

  1. […] escrivia Bons resultats de la recerca catalana referint-me al QS World University Rankings 2013 by […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació