Enric I. Canela

Llegia que la UPC es reunirà divendres en sessió extraordinària per revisar l’acord pressupostari que manté el centre amb la Generalitat. L’objectiu de la sessió és discutir i aprovar, si cal, actuacions per establir un nou acord entre la Generalitat i la UPC. La sessió s’ha convocat a petició de membres del Consell per establir converses amb la Generalitat i analitzar l’acord, a través del rector, Antoni Giró.

A la reunió presentaran tres propostes, que no ha volgut revelar, que apunten idees raonables per refer el pressupost de 2013 sense necessitat de tocar el capítol 1 – relatiu al personal -, ja que consideren discutible que aquesta sigui l’única alternativa.

El Consell de Govern tindrà lloc dies després que Consell Social suspengués l’acomiadament de 78 interins de personal d’administració i serveis (PAS) i proposés, a canvi, rebaixar un 25% la jornada i el sou de tot el col·lectiu d’interins de l’ UPC, el que consideren una mesura massa dràstica que ni la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat defensa, ja que advoca per un 15%.

En la sessió, també volen posar sobre la taula la correlació entre el Consell Govern i el Social, després del conflicte econòmic i institucional creat per l’escenari d’ajustos que ha plantejat la UPC, a instàncies de la Generalitat, per reduir el dèficit acumulat de més de 100 milions d’euros.

El 17 de maig està convocat un Claustre extraordinari que haurà de decidir si anticipar les eleccions a juny, mesos abans de la proposta del rector, que les va convocar per al mes d’octubre – per no entorpir els exàmens – en veure forçat a fer-ho després del canvi de postura de la Generalitat, que va proposar alternatives als acomiadaments, quan aquesta mesura la incloïa l’acord amb la UPC.

Una resposta a “Divendres consell de govern a la UPC”

  1. […] Abans-d’ahir parlava del Consell de Govern de la UPC que havia de tenir lloc avui i en el que es podria haver acordat revisar l’acord pressupostari amb la Generalitat, detonant d ela crisi que està vivint (veure Divendres consell de govern a la UPC). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació